Program slujbe și servicii relgioase

Cu rânduiala Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim, Parohia Sf. Nectarie din Freising dispune în prezent de o biserică încăpătoare și frumoasă, cu o acustică deosebită, în care slujbele au putut fi săvârșite în condiții optime și pe perioada pandemiei. Atmosfera creată în ultimii ani, în primul rând la slujbele bisericești, este foarte plăcută, acestea fiind apreciate de mulți dintre participanții la ele!


Așezarea bisericii permite deplasarea cu autovehiculul personal, în imediata apropiere fiind asigurate locurile de parcare necesare. Se poate însă ajunge la biserică și cu mijloacele de transport în comun (S-Bahn).


Sfânta Liturghie
Se săvârșește în fiecare duminică, începând de la ora 11,00. Mai înainte, începând la orele 10,30, sunt citite diverse rugăciuni de pregătire pentru slujbă. După Sfânta Liturghie sunt spovediți cei care doresc, cu o înștiințare prealabilă (Telefonic, prim SMS) a părintelui paroh.

Slujbe de pomenire a celor adormiți (Parastase)
Se săvârșesc în fiecare duminică, imediat după Sfânta Liturghie, când sunt și binecuvântate prinoasele care vor fi împărțite după aceea pentru cei adormiți în Domnul.

Slujbe ale Botezului și Cununiei
Se săvârșesc sâmbăta și duminica, prin aducerea în prealabil la cunoștință părintelui paroh.

Orice altă slujbă sau problemă de ordin bisericesc sau duhovnicesc
Cei care doresc săvârșirea altor slujbe (sfințire a casei, înmormântare, rugăciuni de ajutor etc.) sau au nevoie de sfatul preotului sunt rugați să îl contacteze pe părintele paroh, eventual să transmită un mesaj pentru a fi contactați de către acesta.